STM32 basit GPIO ve LED yakma işlemleri

Yeni bir gelişme kurulu ile başlarken hep GPIO gibi temel tekrar. Bunu yapmak geliştirme araçları çalıştığını kurmaya yardımcı olur ve gelecekteki gelişimi için temel bir kütüphane verir. Bu yazı ile Bu yüzden STM32 Discovery gemide GPIO bakıyor olacak. STM32 Discovery Kurulu'na Yeniden Keşfetmek zaman ben de standart periferik kütüphane ST tarafından sağlanan ya da kurulu kontrol edilmesi için bir alt düzey yöntemi kullanmaya kullanarak bakmak gerekir belirtti. Dikkate alınarak sonra alt düzey erişimi ile devam etmeye karar verdik. Iken bu aslında düşük bir seviyede olup bitenlerin daha iyi anlaşılmasına yol yok daha fazla çaba olabilir.

Amacımız bugün GPIO pin (Port D, pim 0) bir kare dalga üreten geçiş yapmak olacaktır. Sonuç STM8S için basit GPIO yazılan benzer bir şey olacak.

STM32F4 Discovery Kurulu
STM32F4 Discovery kurulu hobi, yeni başlayanlar ve deneyimli kullanıcılar için düşük maliyetli bir geliştirme kartıdır. Yönetim Kurulu STM32F407VGT6 kullanır ve dijital ivmeölçer, buton, mikrofon ve DAC içeren sensörler bir dizi ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda dört GPIO limanları için geliştirici ve koparma pimleri geribildirim vermek için kullanılan LED'lerin inşa içerir.

STM32F4 Discovery Kurulu
STM32F4 Discovery Kurulu
GPIO pimlerin her biri dijital sinyallerin basit bir giriş / çıkışı için de kullanılabilir. Pimlerin çoğunluğu aynı zamanda, bir veya daha fazla alternatif işlevler eşleştirilir. Örneğin, Liman C, pim 3 de aşağıdaki alternatif fonksiyonlara eşleştirilir:

Spi2 MOSI
I2S2 SD
OTG HS ULPI NXT
ETH MI TX Clk
EVENTOUT
Bu yazının geri kalanı için biz çip GPIO işlevselliği kendimizi kısıtlamak ve aşağıdakileri gösterecektir:

Tek bir GPIO pin çıkış dijital sinyal
Gemide LED'lerin birini Flaş
Alternatif işlevselliği gelecek mesajların dikkate alınacaktır.

GPIO bağlantı noktalarının her biri üzerinde 16 pimleri işlevselliği kayıt bir dizi tarafından kontrol edilir. Register her birinin açıklaması STM32 yongası için RM0090 Referans Kılavuzu'nda bulunabilir. Bu kılavuz STs web sitesinden indirilebilir.

GPIO Defterleri
Her STM32 çip 16 işaretçilerine olan her hangi portların bir numarası vardır. Daha önce de belirtildiği gibi, bu pimlerin her biri dijital giriş / çıkış En temel olan fonksiyonları, bir dizi vardır. Her bir port işlevselliği ve devlet GPIO kayıtlarının bir dizi ile kontrol edilir:

Dört yapılandırma kaydolur
İki veri kayıtları
Bir set / reset kayıt
Bir kilitleme kayıt
İki alternatif fonksiyon kaydolur
Register bir bakış şöyle; kayıtları dolgun açıklaması RM0090 Reference Manual (Revizyon 4) 7. bölümünde bulunabilir.

Kayıtlar söz konusu olduğunda, başvuru kılavuzu aşağıdaki notasyonu kullanır:

GPIOx_Function

X port yerine durumlarda kullanılır. Örneğin, GPIOx_MODER bir GPIO portu için jenerik mod kayıt anlamına gelir. Bunun özgül bir örneği, GPIOD_MODER olacaktır. Bu x I aralığında A ve projede kullanılan STM32 özel sürümü ile tanımlanır, liman D. Normalde için mod kayıt anlamına gelir.

Yapılandırma Defterleri
STM32 portların her biri için dört konfigürasyon kaydediciye sahiptir.

Liman modu kayıt - GPIOx_MODER
Çıktı türü kayıt - GPIOx_OTYPER
Hız kayıt - GPIOx_OSPEEDR
Pull-up / Pull-down kaydını - GPIOx_PUPDR
Tüm registerlar tüm bitleri kullanılmamasına rağmen her biri 32 bit genişliğindedir.

Comments

Popular Posts