Computer Problems Solutions


1-Problem : Your computer's audio and network is not working.

1-Solution: That means your drivers are not started properly.Then, you should run "msconfig" and select the normal startup from the page and restart the computer. That is all. You can ask anything by commenting.



Biligisayar Sorunları ve Çözümleri
1- Sorun: Bilgisayarınızda ses ve ağ bağlantısı çalışmıyor.

1- Çözüm: Bu demek oluyor ki bilgisayarınız açılırken sürücüleri doğru bir şekilde yükleyememiştir. Çalıştır'ı açıp, "msconfig" yaz, açılan sayfadan normal başlangıç(normal startup) seçeneğine tıkla ve bilgisayarı yeniden başlat. Sorularınız için yorum yapın.

2. Sorun: Eğer bilgisayarınızda yönetici(administrator) olsanız bile yönetici olmanızı istiyorsa: Mesela uptade yapmak için bilgisayarın sizden izin istemesini istiyorsunuz ve bu ayarı değistirirken yönetici olarak giriş yapmanız gerekiyorsa.

2 - Çözüm: Command prompt'a sağa tıkalayıp yönetici olarak açıyorsunuz,
"net user administrator /active:yes"  yazıp enter'a basın. Eğer işlem başarılı ise yeni bir yönetici oturumu açılmış olacaktır. Oturumu kapatıp, yapmak istediğiniz değişiklikleri oradan yapıyorsunuz.
UNUTMAYIN: işiniz bittiğinde tekrar aynı şekilde command prompt'ta
 "net user administrator/active:no" yazıp enter'a basın.

3- Sorun ve çözüm: Eğer bilgisayar'da anormal bir yavaşlık varsa ve baktınız bu Windows update modül'ünden kaynaklanıyor. Çalıştır(Run)'ı açıp, "services.msc" yazın karşınıza çıkan pencereden windows update modül'ünü bulun ve fareden sağa tıklayıp özellikleri açın ve "başlangıç türü"nü "elle" ya da "devre dışı" seçin ve hizmeti durdurun.






















Comments

Popular Posts